2007-10-09

GIMP / GIMPshop


GIMP är ett mycket kompetent program för bildbehandling och kan på många sätt jämföras med Adobe Photoshop. GIMP är fritt att använda under GNU General Public Licens.

GIMP kan användas som ett enkelt ritprogram, men det kan lika gärna användas som ett proffsprogram för bildretuchering, batchprocessing av många filer, bildrendering, konvertering av filformat, m.m. Du kan läsa mer om vilka funktioner som finns på denna länk: http://www.gimp.org/about/introduction.html

Det finns massor av plug-ins för GIMP, programmet installeras med över 100 stycken från början och fler finns att ladda ner här: http://registry.gimp.org.

GIMPshop bygger på GIMP och är gjort för att se ut, fungera och kännas som Abode Photoshop. Det sägs att de instruktioner och "tutorials" som finns för Photoshop ska fungera med vissa smärre undantag även för GIMPshop, man kan med andra ord lära sig professionell bildbehandling på ett enkelt sätt utan att det kostar skjortan - och sedan kan man även använda den - utan att det kostar skjortan heller!

GIMP for Windows v2.2.17 är c:a 7,8 Mb och kan laddas ner här:
http://gimp-win.sourceforge.net/stable.html

GIMPshop for Windows v2.2.4 är c:a 8 Mb och kan laddas ner här: http://www.gimpshop.com/download.shtml

Besök programmens webplatser:
http://www.gimp.org/
http://www.gimpshop.com/


1 kommentar:

Anonym sa...

Verkar vara lovande. Har länge velat ha ett bra redigeringsprogram som kostar gratis. Det här får man nog testa.

73 de UGO