2007-10-18

NetMeter v1.1.3


NetMeter är ett bra verktyg för att hålla koll på ner- och uppladdningshastigheten, samt total mängd data som skickas och tas emot. Genom att klicka på en liten ikon nere till höger på så tänder och släcker man det lilla fönstret som visar respektive hastighet. Fönstret kan man ändra storlek på och minska det så att staplarna försvinner, så man bara ser siffrorna.

Högerklickar man på NetMeter-ikonen nere til höger så finns det massor med inställningar och information. Jag låter nedanstående skärmdumpar tala för sig själva:










Om du sedan högerklickar och väljer "Totals" så får du upp statistik för hur mycket data som har laddats ner och upp, dels för tiden sedan programmet startades, dels för dag, vecka och månad.









Statistiken kan exporteras till en kommaseparerad textfil (.csv) för vidare bearbetning i t.ex Excel. Det går även att importera statistik, men jag kan inte riktigt komma på varför man skulle göra det... kanske för att återställa programmet om det kraschar eller om man byter dator... hm. Någon läsare kanske kan ge något tips?

Ladda ner NetMeter här!

1 kommentar:

Anonym sa...

Har använt NetMeter länge. Perfekt för att hålla koll på hastigheten upp och ner. Även om programmet inte talar vilket program som "orsakar" trafiken så kan det ge en första hint i fall det förekommer något skumt i datorn.

/Magnus