2007-10-13

Image Eye v7.4


Image Eye är ett program fär bildvisning. Programfilen är inte bara liten (730 kB!) utan programmet är gjort för att visa bilder snabbt och på enklast möjliga vis. Detta var tanken bakom programmet - och nog har författaren lyckats!

Programmet är helt fritt att använda, det finns inga begränsningar i tid eller funktioner, men ibland dyker det upp en liten ruta där man kan välja att registrera sig och betala en avgift som f.n ligger på $19.95. I rutan kan man också skriva in sin registreringsnyckel eller forsätta använda programmet som vanligt. Image Eye finns på 14 olika språk!

  • Image Eye läser de flesta bildformat
  • Image Eye kan rotera, spegla, zooma, panorera, justera kontrast, ljusstyrka, skärpa, nyans, mättnad, gamma, etc.
  • Indexeringen och skapandet av miniatyrbilder är blixtsnabb
  • Backgrundsinläsning av bilder
  • Enkelt scriptspråk för slideshows (se mer nedan)
  • Image Eye kan öppna bilder i maximerat läge
  • Image Eye kan krympa för stora bilder se de passar i helskärmsläge, även skala upp för små bilder till helskärm
För att stänga en bild eller hela programmet så trycker man bara på ESC. Det finns inga menyer eller verktygspaletter som stör "utsikten". Det är tydligt att BILDERNA står i centrum. Öppnar man programmet så får man en slags "utforskare" där man kan välja katalog och se förhandsgranskning av bilderna till höger. Klickar man på knappen INDEX så får man upp alla bilderna i en mapp i en indexkarta. Klickar man på en bild så kommer den upp i ett eget fönster. Man kan ha flera instanser av programmet öppet samtidigt, alltså inga begränsningar om man vill ha flera bilder eller index uppe samtidigt.



Bara för att man inte ser några menyer så betyder det inte att det inte finns några funktioner i programmet - tvärtom - högerklickar man på en bild så dyker det upp massor av alternativ:








Ett enkelt scriptspråk finns inbyggt för att skapa bildspel (slideshows). Bildspelsfilerna kan sparas på hårddisken och är i praktiken rena textfiler. Man kan alltså ha ett antal färdiga bildspel som är klara att köras igång genom att man dubbelklickar på dem i utforskaren eller öppnar dem med Image Eye. En mycket behändig funktion!




Ladda ner Image Eye här!


Inga kommentarer: